Uitgebreide uitleg verkoopmakelaar

Welke diensten levert een verkoopmakelaar? 

Wilt u niet een woning kopen, maar juist uw eigen woning verkopen? Dan kan een verkoopmakelaar u hierbij helpen. U spreekt van tevoren met de verkoopmakelaar af welke werkzaamheden u uit handen wilt geven. Wilt u de meest voorkomende werkzaamheden van een verkoopmakelaar weten? Dat leggen wij hieronder uit;

  • Het bepalen van de vraagprijs
  • De woning verkoopklaar maken
  • Voert overleggen met geïnteresseerden
  • Ontwikkelen van het koopcontract

Het is wellicht voor u geen maandelijkse bezigheid om woningen te verkopen. Een verkoopmakelaar kent het makelaarsvak uitstekend. Wilt u zelfstandig uw woning verkopen, dan is dat mogelijk. Het is niet wettelijk verplicht om samen te werken met een makelaar. Het ligt ook aan persoonlijke factoren. Wilt u uw woning snel verkopen? Heeft u geen kennis van makelaardij? Dan raden wij het absoluut aan om contact op te nemen met een verkoopmakelaar.

Vraagprijs bepalen

De eerste stap is het vaststellen van de vraagprijs. Voor welke prijs gaat uw woning de markt op? De verkoopmakelaar voert verschillende stappen uit om vervolgens tot een geschikte prijs te komen. De makelaar bekijkt eventuele toekomstplannen van uw woonomgeving. Ook worden de gegevens bekeken van uw woning in het Kadaster. De verkoopmakelaar zal ook naar uw persoonlijke situatie vragen. Tot slot voert de verkoopmakelaar een onderzoek uit naar vergelijkbare woningen in uw omgeving die te koop staan. Zodra al deze factoren duidelijk zijn stelt de verkoopmakelaar een vraagprijs aan u voor.

Woning verkoopklaar maken

Is de vraagprijs duidelijk? Dan dient de woning verkoopklaar gemaakt te worden. Hieronder kunt u lezen welke stappen ondernomen dienen te worden om de woning gereed te maken voor verkoop;

  • Er worden foto’s van uw woning gemaakt.
  • De woning wordt op het internet geplaatst.
  • Veelal wordt er een verkoopbrochure ontwikkeld.
  • Alle afmetingen van uw woning worden genoteerd.

Wilt u bepaalde stappen zelf uitvoeren? Dan is dat mogelijk. Geef bij de verkoopmakelaar aan welke werkzaamheden u zelf wilt uitvoeren en welke u overlaat aan de makelaar.

 Overleggen met geïnteresseerden
Staat de woning op de markt? Dan kunnen geïnteresseerden op uw woning reageren. Het verkoopproces is vanaf dit moment officieel begonnen. De verkoopmakelaar gaat met geïnteresseerden in gesprek. Door de vele jaren ervaring, vakkennis en mensenkennis weet een verkoopmakelaar vrij snel of iemand een serieuze koop overweegt.

 Koopcontract ontwikkelen

Is de geschikte partij gevonden? Dan wordt er een koopcontract ontwikkeld. Het onderhouden van het contact met diverse partijen neemt een makelaar op zich. Uiteraard houdt een verkoopmakelaar u zorgvuldig op de hoogte. U bent en blijft de persoon die het daadwerkelijke akkoord op een eindbod geeft. De verkoopmakelaar brengt u vervolgens in contact met de notaris voor de laatste stappen.

Persoonlijke situatie versus verkoopmakelaar

Het is aan u of u de hulp inschakelt van een verkoopmakelaar. Of u wel of niet wilt samenwerken met een verkoopmakelaar hangt af van diverse factoren. Heeft u zelf ervaring met woningen verkopen? Geen haast met de verkoop van uw woning? Kennis van social mediakanalen? Dan begrijpen wij het als u eerst zelf probeert de woning te verkopen. Het is mogelijk om via onze website vrijblijvend in gesprek te gaan met een verkoopmakelaar uit de omgeving van Eindhoven. Wij helpen u graag!

Meer weten over makelaardij?

Heeft u na het lezen van de informatie over aankoopmakelaar en deze pagina nog vragen? Neem gerust contact op met onze makelaars uit de regio van Eindhoven. Zij staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Eindhoven?