Zijn makelaarskosten aftrekbaar?

Zijn makelaarskosten aftrekbaar?

Makelaarskosten, ook wel makelaarscourtage, is een vergoeding aan de makelaar voor zijn of haar verrichte werkzaamheden. Wij begrijpen dat u graag wilt weten of deze kosten aftrekbaar zijn bij de jaarlijkse opgaaf van de inkomstenbelasting. Wij geven hieronder antwoord op uw vraag.

Makelaarskosten en inkomstenbelasting

De vergoeding die u betaalt aan uw makelaar is niet aftrekbaar bij de jaarlijkse opgaaf van de inkomstenbelasting. Het is enkel een vergoeding aan de makelaar voor de geleverde diensten.

Makelaarskosten en hypotheek

Heeft u niet de maximale hypotheek nodig voor de aankoop van een woning? Dan is het mogelijk om de makelaarskosten mee te laten financieren in uw hypotheek. In dit geval kiest u ervoor om de kosten voor de makelaar onderdeel te maken van de hypotheekschuld. Dit is enkel mogelijk als u nog niet het maximale hypotheekbedrag bereikt heeft.

Laat u adviseren door onze makelaar

Onze makelaars zijn geen hypotheekadviseurs. Echter kunt u wel aan onze makelaars vragen of het mogelijk is om de makelaarskosten mee te laten financieren in de hypotheek. Indien onze makelaars u hier geen antwoord op kunnen geven, dan brengen wij u in contact met een hypotheekadviseur.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Eindhoven?